banner-728-90
Oglas
menu
Osvojeno 2. mesto NTK Savinja v 2. ženski državni ligi (Foto: arhiv kluba)  Osvojeno 2. mesto NTK Savinja v 2. ženski državni ligi (Foto: arhiv kluba)

V Namiznoteniškem klubu Savinja Luče uspešno zaključili ligaško tekmovanje


Marija Lebar, 19.6.2020 11:06:00

Po premoru zaradi epidemije novega koronavirusa se je v juniju nadaljevalo tudi namiznoteniško ligaško tekmovanje. Pred premorom sta do konca rednega dela prvenstva ostala dva kroga. Na domači tekmi so zmagali Lučani, v gosteh pa se jim ni izšlo. Nadaljevalo se je tudi prvenstvo v nižjih ligah, v katerih tekmujejo mladi člani NTK Savinja Luče.


 


SEDMO MESTO V 1. SLOVENSKI LIGI


V 1. slovenski namiznoteniški ligi je ekipa NTK Savinja v 8. krogu v Lučah gostila ekipo NTK Arrigoni iz Izole. Domačini so bili uspešnejši s 5:3. Še posebej je tokrat blestel kapetan Jure Slatinšek, ki je zabeležil vse tri zmage. V zadnjem krogu prvenstva so Savinjčani gostovali v Mengšu pri tamkajšnjem prvoligašu. Takrat so bili oslabljeni, saj je manjkal kapetan Slatinšek, svojo prvo priložnost v letošnji sezoni pa je dočakal Oskar Rosc. Kljub njegovi zelo dobri predstavi so bili tokrat igralci Savinje za las prekratki, saj so se domov vrnili z najtesnejšim porazom s 5:4. Tako so v izredno izenačeni skrajšani ligi, s štirimi zmagami in petimi porazi, zasedli končno 7. mesto med deseterico najboljših slovenskih ekip.


 


fantje


Osvojeno 2. mesto NTK Savinja II v 3. moški državni ligi (Foto: arhiv kluba)


 


ZA DEKLETA BO ODLOČITEV PADLA V SOBOTO


S prvenstvom so sedaj nadaljevali tudi v nižjih ligah. Ženska ekipa NTK Savinja, ki nastopa v drugi državni ligi, je v Lučah gostila ekipo PPK Rakek. Domača dekleta so gostje z Notranjske premagale zanesljivo s 5:1. Ta zmaga jih je še utrdila na končnem 2. mestu, ki prinaša nastop v kvalifikacijah za prvo ligo. V kolikor bodo dekleta v kvalifikacijah v soboto, 20. junija, uspešne, bo imel NTK Savinja v prihodnji sezoni prvoligaša tako v moški kot ženski konkurenci.


 


V 3. moški državni ligi v tej sezoni uspešno nastopa tudi druga moška ekipa, sestavljena iz mladih domačih igralcev. Fantje so dobro formo obdržali tudi po premoru, saj so zanesljivo premagali ekipo NTK Sobota s 5:0, ekipo NTK Gorica s 5:2 in za konec še ekipo NTK Vrhnika s 5:0. Prav tako kot dekleta, so tudi fantje osvojili končno 2. mesto, kar jim omogoča dodatne kvalifikacije za vstop v 2. državno ligo.


 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.