banner-728-90
Oglas
menu
Prejemniki letošnjih priznanj z županjo Ano Rebernik (druga z leve). (Foto: arhiv Občine Rečica ob Savinji)  Prejemniki letošnjih priznanj z županjo Ano Rebernik (druga z leve). (Foto: arhiv Občine Rečica ob Savinji)

Na Rečici ob Savinji podelili letošnja občinska priznanja


Nastasja Kotnik, 19.6.2020 6:09:00

V Občini Rečica ob Savinji so obeležili občinski praznik, ki ga praznujejo kot spomin na leta 1899 ustanovljeno kmetijsko društvo. Hkrati se na ta dan spominjajo podelitve trških pravic leta 1585.


 


Na slavnostni seji občinskega sveta je županja Ana Nuša Rebernik predstavila nekatere dosežke v preteklem letu, predvsem pa poudarila, da je v občini veliko načrtov in idej, prijavljenih je več projektov, obeta pa se tudi kar nekaj naložb.


 


»Zavedam se, da je urejena infrastruktura izjemnega pomena za zadovoljstvo občanov. Ampak ceniti velja tudi drobne radosti, ki jih prinaša življenje. Iskren stisk roke, klepet s prijateljem, druženje in spoznavanje novih ljudi, pridobivanje novih znanj … Tudi to so drobni kamenčki, ki sestavljajo mozaik življenja,« je med drugim povedala županja Rebernikova.


 


Na seji so podelili tudi letošnja občinska priznanja. Zlati grb občine Rečica ob Savinji za leto 2020 je prejelo Kulturno-umetniško društvo Utrip za dolgoletno aktivno in ustvarjalno delovanje na kulturnem področju na občine Rečica ob Savinji, v Zgornji Savinjski dolini in širše po Sloveniji. Županjina priznanja so prejeli Krajevni odbor Rdečega križa Rečica ob Savinji za prostovoljno in nesebično pomoč posameznikom ter prispevek prostovoljcev k boljši kakovosti življenja v občini; Župnijska Karitas sv. Kancijana Rečica ob Savinji za uresničevanje človekoljubnega poslanstva ter učinkovito delo v dobrobit ljudi; Marko Marovt za vse prostovoljne ure in aktivno pomoč pri izvedbi humanitarne akcije za reševanje stanovanjskega problema ter Čebelarska družina Rečica ob Savinji ob 50-letnici aktivnega in vestnega dela ter skrbi za ohranitev čebel in znanja s področja čebelarstva. Županovo priznanje mladim za odlične učne dosežke v času izobraževanja na OŠ Rečica ob Savinji so prejeli Aneja Bitenc, Anže Breznik, Zara Govek, Kaja Jerovčnik, Hajdi Sevčnikar in Veronika Starič.


 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.