banner-728-90
Oglas
menu
Čeprav je bolnišnica opremo posodobila, vse še ni po pravilniku o službi nujne medicinske pomoči. (Foto: SB Celje)  Čeprav je bolnišnica opremo posodobila, vse še ni po pravilniku o službi nujne medicinske pomoči. (Foto: SB Celje)

Specialisti urgentne medicine v celjski bolnišnici napovedali odpovedi


Nastasja Kotnik, 18.6.2020 10:59:00

V anonimnem pismu, ki je prišlo v javnost iz Splošne bolnišnice Celje (v nadaljevanju SBC) piše, da naj bi vsi štirje specialisti urgentne medicine celjskega urgentnega centra dali odpoved. Vodstvo bolnišnice so že seznanili, da bodo odpovedi dali 1. julija zaradi težav z opremljenostjo in predvsem organizacijo. Zaposleni delajo na dveh deloviščih hkrati, kar je za paciente slabo. Strokovni direktor Franci Vindišar je povedal da odpovedi ni dal nihče, vodstvo pa se bo z zdravniki sestalo v petek.


 


BOLNIŠNICA LANI NAMENILA POL MILIJONA EVROV ZA OPREMO 


Anonimni pisci so v pismu zapisali, da so se v enoti za splošno nujno medicinsko pomoč ob vzpostavitvi urgentnega centra leta 2016 srečevali s težavami. Prva težava so bila stara reševalna vozila. Čeprav je bolnišnica opremo posodobila, vse še ni po pravilniku o službi nujne medicinske pomoči. SBC je do danes vozni park izboljšala, kot pravi Vindišar, so kupili tri reševalna vozila in samo lani namenili pol milijona evrov za opremo.


 


ENAJST SPECIALIZANTOV BO MORDA OSTALO BREZ STROKOVNEGA NADZORA


Bolnišnica je na probleme financiranja opozarjala od dneva, ko so od celjskega zdravstvenega doma prevzeli urgenco. V tem času so število zaposlenih na urgenci povečevali. Začeli so z dvema specialistoma urgentne medicine, za zdaj so tam štirje in enajst specializantov. Ti bi ob odhodu zdravnikov ostali brez kliničnih mentorjev in strokovnega nadzora.


 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.