banner-728-90
Oglas
menu
Ceste v Logarski dolini so potrebne obnove. (Foto: Igor Solar)  Ceste v Logarski dolini so potrebne obnove. (Foto: Igor Solar)

Zapora na cesti skozi Logarsko dolino, Pavličevo sedlo spet odprto


Marija Lebar, 18.6.2020 6:07:00

Na delu lokalne ceste Sestre Logar–Rinka velja delna, občasno pa tudi popolna zapora na odseku od Doma planincev do Rinke ter ceste Plesnik–Lenar od Ojstrice do Razpotja. Razlog je rekonstrukcija, ki jo izvaja na razpisu izbrani izvajalec TGM Petek iz Luč. Dela financira Občina Solčava, vrednost pa je slabih 130 tisoč evrov. Delna zapora prometa velja od 9. junija do 24. julija, v času od 6. do 20. ure, popolna zapora pa bo veljala od 7. do 11. julija, v času od 6. do 20. ure. V času popolne zapore promet do parkirišča pod slapom Rinka ne bo možen.


 


Od prejšnjega tedna je ponovno odprt mejni prehod Pavličevo sedlo, saj je Avstrija odpravila zaporo, ki jo je vzpostavila v času trajanja korona epidemije. Ponovno omogočena prometna povezava je zlasti dobrodošla tistim prebivalcem Solčavskega, ki se na delo vozijo v sosednjo državo in so morali med tem časom tja po daljši poti preko mejnega prehoda Homec.


 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.