banner-728-90
Oglas
menu
Vstop v Zdravstveni dom Nazarje je še vedno možen samo za naročene paciente. (Foto: ŠS)  Vstop v Zdravstveni dom Nazarje je še vedno možen samo za naročene paciente. (Foto: ŠS)

Ukrepi in pravila v Zdravstvenem domu Nazarje in Splošni ambulanti Luče


Nastasja Kotnik, 17.6.2020 11:03:00

Kljub razglasitvi konca epidemije nevarnost širjenja in možnost okužbe z novim konoravirusom še vedno obstaja, zato morajo bolniki, ki prihajajo v splošne ambulante in Zdravstveni dom Nazarje, spoštovati določena pravila.


 


SPLOŠNA AMBULANTA LUČE


Vstop v Splošno ambulanto Luče je omejen in poteka na podlagi predhodnega dogovora. Vse paciente prosimo, da medicinski sestri ob vstopu v ambulanto navedejo točne in resnične podatke o zdravstvenem stanju, morebitnem gibanju na ogroženih območjih ter stikih z okuženimi osebami.


Pregled v ambulanti je možen izključno na podlagi predhodnega telefonskega/elektronskega dogovora. Izvajajo se le nujne zdravstvene storitve. Vse administrativne storitve (izdaja receptov za kronične terapije, urejanje bolniškega staleža, ipd.), se izvaja na daljavo (telefon 03 838 41 33 ali e-pošta andrejap@zd-mozirje.si).


 


ZDRAVSTVENI DOM NAZARJE


Vstop v Zdravstveni dom Nazarje je še vedno možen samo za naročene paciente, pri vstopu morate imeti ustrezno zaščitno masko in izpolnjen vprašalnik (dostopen na tej povezavi).


V ZD Nazarje vas bo zdravstveno osebje povprašalo o namenu vašega obiska in vas podučilo o določenih postopkih in pravilih, ki ta trenutek veljajo v vseh zdravstvenih ustanovah po državi. V primeru kakršnih koli zdravstvenih težav obvezno najprej pokličite ambulanto osebnega zdravnika. Iz preventivnih razlogov ter v skrbi za ohranjanja zdravja in preprečitve širjenja epidemije korona virusa smo spremenili delovanje nekaterih dejavnosti ZGZD Nazarje in s tem razvrščanje bolnikov glede na nujnost oskrbe.


 


Ambulante družinske medicine in Dispanzer za predšolske in šolske otroke


Delo poteka še vedno SAMO v dopoldanskem času, vstop je možen še vedno samo za naročene paciente: paciente brez znakov prehladnega obolenja, za katere bi bila opustitev obravnave škodljiva za zdravje, se pregleda v ambulanti izbranega zdravnika naročila receptov, napotnic in medicinskih pripomočkov potekajo po telefonskem in elektronskem naročanju telefonski posveti so možni skozi celoten ordinacijski čas ambulant.


Dispanzer za predšolske in šolske otroke izvaja obvezno preventivo in cepljenja otrok in mladostnikov.


 


Laboratorij – v laboratoriju se odvzemi krvi izvajajo po predhodnem naročilu zdravnika.


Medicina dela prometa in športa – izvajajo se vsi pregledi.


Patronaža – delo patronažne službe poteka kot običajno.


Fizioterapija – storitve se ponovno izvajajo. Delovne naloge pošljite po pošti ali oddajte na vstopni točki v zdravstvenem domu. Že naročeni bolniki bodo o novem terminu obveščeni.


Zobozdravstvo – storitve se ponovno izvajajo v vseh ambulantah (odrasla Nazarje in Ljubno, otroška Ljubno in Mozirje)


Specialisti – diabetolog, okulist, logoped, ortodont: storitve se ponovno izvajajo, pacienti bodo na nove termine poklicani


Zdravstveno-vzgojni center, zdravstvena in zobozdravstvena vzgoja – storitve se ponovno izvajajo ambulantno in preko elektronskih medijev. Vsi že pred začetkom epidemije dodeljeni termini so odpovedani. Pacienti bodo na nove termine poklicani. Vsi pacienti z nujnimi stanji se morajo najprej posvetovati s svojim osebnim zobozdravnikom.


 


Dežurna ambulanta Nazarje obratuje samo ob sobotah, nedeljah in praznikih od 7. do 21. ure. V preostalem času lahko poiščete zdravnika:


- odrasli: Dežurna ambulanta Velenje (03 899 54 45) ali Žalec (03 713 43 16)


- otroci do vključno 18. leta: Pediatrični urgentni center Celje (03 423 38 47)


- poškodbe: Urgentni center Celje (03 423 38 47)


Ob nujnem stanju pokličite 03 837 08 00 ali 112.


 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.