savinjske novice
Oglas
menu
Divjad si je med časom, ko smo bili ljudje v karanteni, spet upala stopiti na ozemlje, ki smo jim ga pred tem odvzeli. (Foto: Pixabay)  Divjad si je med časom, ko smo bili ljudje v karanteni, spet upala stopiti na ozemlje, ki smo jim ga pred tem odvzeli. (Foto: Pixabay)

Nepričakovane povezave med koronavirusom in podnebnimi spremembami


Nastasja Kotnik, 3.6.2020 9:19:00

Zdaj že vemo, da je se je onesnaženje z izpušnimi plini v času karantene občutno zmanjšalo po celem svetu. Postavlja pa se vprašanje, ali bodo imele te spremembe vpliv na okolje na dolgi rok.


 


Med viškom pandemije smo bili priča neverjetnim dogodkom, ki so kazala na to, kako si lahko narava brez negativnega vpliva, ki ga ima nanjo človek, hitro opomore. Ponekod po svetu so po celo nekaj letih videli jasno nebo, divje živali so se sprehajale po praznih mestnih ulicah, voda v Benetkah je bila po dolgem času kristalno čista. Zgodovina nas uči, da človeštvu uspe vedno, po vsakem upadu onesnaženja Zemlje, to zelo hitro nadoknaditi. Je to obdobje, ko je našemu planetu na nek način zavladal Covid-19 in čas, ko si poskušamo po tem opomoči, kaj drugačno?


 


Med epidemijo novega koronavirusa in do neke mere z njo povezanih podnebnih sprememb je mogoče potegniti kar nekaj vzporednic. O tem govori video spodaj, ki hkrati na nazoren, grafičen način prikaže problematiko.


  


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.