banner-728-90
Oglas
menu
Fotodokumentacija PGD Luče  Fotodokumentacija PGD Luče

Po Zgornji Savinjski dolini silovito pometal vihar


Marija Lebar, 10.2.2020 18:52:00

Viharni veter razkrival strehe, povzrocil požar in prekinitev elektrike

Prejšnji torek, 4., in sredo, 5. februarja, se je nad Evropo razbesnelo hudo neurje z orkanskim vetrom, ki je zajelo tudi našo državo. Najhuje je bilo na Gorenjskem, v okolici Kranja, kjer so ponekod sunki vetra dosegali tudi hitrost do sto kilometrov na uro. Številne nevšecnosti je viharno vreme povzročilo tudi na območju Zgornje Savinjske doline, potrebnih je bilo več gasilskih intervencij.

V GORNJEM GRADU ZAGOREL ELEKTRIČNI DROG
Tako je v občini Gornji Grad vihar razkril streho gospodarskega poslopja. Gasilci so na strehi zamenjali strešnike in s tem preprečili zamakanje objekta. V intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev iz PGD Nova Štifta, PGD Bočna in PGD Gornji Grad. Vsa tri gasilska društva so morala ponovno posredovati dan kasneje, ko je zagorel elektro drog. Vzdrževalci Elektro Celje so nato odpravili okvaro na daljnovodu.

RAZKRITE STREHE IN PODRTO DREVJE
Težave, ki jih je povzročalo neurje v sredo, 5, februarja, so pristojne službe odpravljale tudi na območju občin Mozirje, Nazarje, Luče in Solčava. Kot je povedal poveljnik Gasilske zveze Zgornje Savinjske doline Miro Brezovnik, so gasilci posredovali v devetih intervencijah, in sicer štirikrat v obcini Luče, v občini Solčava dvakrat in po enkrat na območju občin Mozirje, Nazarje in Gornji Grad. Ker je podrto drevje na več krajih pretrgalo električne vode, so imeli obilo dela tudi vzdrževalci Elektra Celje.

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.