banner-728-90
Oglas
menu
Fotodokumentacija PGD Gornji Grad  Fotodokumentacija PGD Gornji Grad

Silovit veter ponovno pustošil po Zgornji Savinjski dolini


Marija Lebar, 12.2.2020 18:35:00

V manj kot enem tednu po prvem valu je Evropo in tudi Slovenijo zajelo novo neurje z viharnim vetrom, še mocnejše od prvega. Terjalo je vec smrtnih žrtev, od tega je bila ena smrtna nesreca tudi v Sloveniji. V nedeljo, 9. februarja, ponoci in v ponedeljek cez dan je bilo najhuje na Štajerskem in v Pomurju, veter je pustil znatne posledice tudi v naši dolini. Razkrival je strehe in podiral drevje. Gasilci so se spopadli z gozdnim požarom.

ŠTEVILNE RAZKRITE STREHE IN PODRTO DREVJE
Po porocanju Regijskega centra za obvešcanje Celje je v obcini Gornji Grad vihar razkril ali mocneje poškodoval mnoge strehe. 11 poškodb oziroma intervencij je bilo na strehah stanovanjskih hiš, 14 na gospodarskih poslopjih, podrtega je bilo precej drevja.
V Lucah so morali gasilci posredovati pri požaru v gozdu, ki ga je povzrocila poškodba elektro daljnovoda. Na zelo težko dostopnem in strmem terenu je zagorelo zjutraj ob 6.36 uri. Posredovalo je 35 članov PGD Luče, Ljubno ob Savinji in Radmirje, ki so požar na površini 400 kvadratnih metrov omejili in pogasili. Vzdrževalci podjetja Elektro Celje so odpravili okvaro na poškodovanem daljnovodu.

ZAPRTO SMUCIŠCE IN CESTE
V Mozirju je drevo padlo na vrtno uto in jo poškodovalo. Veter je odkril strehe na treh stanovanjskih hišah, dvakrat je bilo potrebno odstraniti podrto drevje, ki je oviralo promet. Zaradi varnosti smucarjev so zacasno zaprli smucišce na Golteh.
Nekaj casa je bila zaprta tudi cesta Nazarje–Zavodice in Nazarje–Dobrovlje. Odkrilo je eno streho, v intervenciji so posredovali gasilci PGD Šmartno ob Dreti, tudi na nazarskem in solcavskem obmocju je bilo treba odstraniti podrta drevesa. Skoraj na celotnem obmocju Zgornje Savinjske doline so bile prekinitve dobave elektricne energije.
Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.