banner-728-90
Oglas
menu
Freepik.com  Freepik.com

Delovanje CSD Savinjsko-Šaleška v času izrednih razmer


Nastasja Kotnik, 24.3.2020 14:59:00

V skladu z nastalimi izrednimi razmerami zaradi epidemije novega koronavirusa, deluje Center za socialno delo Savinjsko-Šaleška v drugačni obliki. Njihove enote v Žalcu, Velenju in Mozirju so do preklica zaprte, z uporabniki pa komunicirajo izključno preko elektronske pošte ali telefona. Kljub temu svojega delovnega časa niso skrajšali in naloge nemoteno izvajajo.

Skladno z navodili Ministrstva izvajajo tudi vse nujne naloge, na primer storitev prve socialne pomoči, pomoč pri preprečevanju nasilja v družini, po potrebi tudi umik žrtve nasilja na varno, odločanje na področju starševskega varstva in vseh pravic iz javnih sredstev. Povezali so se tudi z občinami in štabi Civilne zaščite.

Zaenkrat še nimajo informacij o tem, kako bodo pomagali samozaposlenim, obrtnikom in drugim, ki so zaradi izrednih razmer ostali brez dohodkov. Ko bodo dobili kakršnekoli informacije ali navodila s strani pristojnega ministrstva, bodo obvestili javnost. Ker pričakujejo, da bo veliko ljudi v stiski, se na to že zdaj pripravljajo in ustvarjajo tesno sodelovanje z občinami.

logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Savinjska cesta 4, 3331 Nazarje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com