banner-728-90
Oglas
menu

Ukrepi Pošte Slovenije za omejitev širjenja koronavirusa


Nastasja Kotnik, 23.3.2020 19:01:00

Pošta Slovenije je za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom in zaščito zaposlenih sprejela dodatne ukrepe. Uporabnike storitev poziva, da se odpravijo v njihove poslovalnice samo, če je to res nujno potrebno. Večina poštnih poslovalnic je sedaj odprtih od 9. do 15. ure oziroma od 9. do 11. ure, ob sobotah ne poslujejo.


V POŠTNE POSLOVALNICE SAMO, ČE JE NUJNO


Pošta naproša uporabnike, da se v poštne poslovalnice odpravite le, če je to nujno potrebno. Vstopanje je dovoljeno po sistemu »eden po eden«. V poštnih poslovalnicah je lahko sočasno zgolj le toliko strank, kolikor je delujočih poštnih okenc. Potrebno je upoštevati priporočeno medsebojno varnostno razdaljo. Če vstopite v poslovalnico in vidite, da so vsa okenca zasedena, stopite nazaj pred vhodna vrata in počakajte, da pridete na vrsto. 


PREVZEMANJE PAKETOV BREZ FIZIČNEGA STIKA


Pošta Slovenije poziva uporabnike, da uporabljate njihovo mrežo paketomatov ali se dogovorite za dostavo na dogovorjeno mesto, na primer pri vhodu, pred garažo ipd. Primopredaja paketov poteka izključno na prostem. Storitve, kot so vnos/odvoz blaga v/iz stanovanja naslovnika, dostava ob določenih urah ipd., se do nadaljnjega ne izvajajo.


BREZ PLAČEVANJA PO POVZETJU


Prejemniki paketov za plačilo uporabite načine neposrednega plačila spletnim trgovcem (s plačilom po predračunu ali s plačilnimi karticami). Izogibajte se plačevanju po povzetju in tako minimizirajte stike z gotovino ter dostavljavci. 

logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Savinjska cesta 4, 3331 Nazarje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com