banner-728-90
Oglas
menu
Foto: NČ  Foto: NČ

Gornjegrajska tržnica brezplačno na razpolago prodajalcem živil


Nastasja Kotnik, 22.3.2020 13:57:00

Župan Občine Gornji Grad Toni Špeh se je na poziv kmetijske ministrice Aleksandre Pivec, naj lokalne skupnosti v sedanjih razmerah zagotovijo čim bolj varno in nemoteno oskrbo s hrano, odzval s ponudbo za brezplačno uporabo tržnice v centru Gornjega Grada.


PRODAJA ŽIVIL NA TRŽNICAH NI PREPOVEDANA


Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v svojem dopisu županom izrazila prošnjo, da zagotovijo »odprtje lokalnih, kmečkih tržnic, saj slovenskim družinskim kmetijam prodaja na lokalnih tržnicah predstavlja temeljni tržni kanal za prodajo pridelkov in proizvodov, dela svojih rok. Z vladnim odlokom, ki ureja začasno prepoved ponujanju in prodaje blaga in storitev potrošnikom Republike Slovenije, prodaja živil na tržnicah namreč ni prepovedana.«


KAKO V BLIŽNJI PRIHODNOSTI IZBOLJŠATI PREHRANSKO SAMOOSKRBO


Na osnovi tega poziva je gornjegrajski župan Toni Špeh ponudil vsem kmetom in ostalim, ki prodajajo svoje pridelke in živila, da brezplačno koristijo tržnico v centru Gornjega Grada. Istočasno je Špeh na kmete naslovil apel, naj začnejo razmišljati o pridelavi žit in ostalih pridelkov, s katerimi bi v bližnji prihodnosti izboljšali našo prehransko samooskrbo.
logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Savinjska cesta 4, 3331 Nazarje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com