banner-728-90
Oglas
menu
Foto: CZ ZŠ  Foto: CZ ZŠ

Bolnišnica Celje pripravljena na sprejem večjega števila bolnikov s Covid-19


Nastasja Kotnik, 19.3.2020 20:13:00

 V Splošno bolnišnico (SB) Celje so danes pripadniki regijskega logističnega središča Civilne zaščite s pomočjo Slovenske vojske pripeljali 42 zložljivih postelj. Te bodo namenjene počitku zdravstvenih delavcev, ki bodo zdravili paciente, okužene z novim koronavirusom.

REORGANIZIRALI TUDI URGENTNI CENTER

Po besedah strokovnega direktorja Franca Vindišarja je SB Celje zdaj pripravljena za sprejem večjega števila obolelih z okužbo Covid-19. Po novem bodo reorganizirali tudi urgentni center, kjer bodo lahko zdravili bolnike z virusno okužbo. V skladu s sklepom Vlade RS so spremenili tudi navodila za odvzem brisa. Jemljejo jih le pacientom, katerih zdravstveno stanje zahteva hospitalno obravnavo. Na vstopni točki tako naročanja na odvzem brisa na okužbo z novim koronavirusom ni več.

OSEBE Z ZNAKI OKUŽBE NAJ NAJPREJ POKLIČEJO OSEBNEGA ZDRAVNIKA

Osebe, ki imajo znake okužbe, kot so kašelj, vročina in oteženo dihanje, naj najprej pokličejo osebnega zdravnika (izven delovnega časa njegove ambulante pa dežurnega zdravnika), ta pa na osnovi kliničnih podatkov presodi, ali je pacient primeren za odvzem brisa ali ne. Zdravnik nato sam pokliče v bolnišnico, kjer se dogovori o nadaljnjih postopkih.
logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Savinjska cesta 4, 3331 Nazarje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com