banner-728-90
Oglas
menu

55. Vinarska v Solčavi


Marija Šukalo, 10.3.2020 13:14:00

Kulturno društvo Franc Herle Solčava ostaja zvesto tradiciji, saj so ponovno pripravili Vinarsko – hudomušen pregled dogodkov preteklega leta. »Občni zbor vinarjev« je potekal na pustno soboto, ko so obiskovalci napolnili dvorano Zadružnega doma. Tako so dogodek poimenovali tudi pred več kot pol stoletja, ker so takratne oblasti želele preprečili norčavost Solčavanov.


KO STA DVE KATRI PRI HIŠI


Prava zmešnjava nastane, če ima moški Katrco za življenjsko sopotnico in katrco za prevoz, obe pa morata na pregled. Ko želi informacije o njunem stanju, zameša telefonske številke in za svojo Katrco sprašuje mehanika, za katrco pa zdravnika.


SOLČAVSKA KRONIKA LANSKIH DOGODKOV


Na odru Zadružnika je nastopil celo »Agropop«. Analizo dogodkov na Solčavskem je bilo moč videti v 24-fur oziroma Solčavski kroniki, v kateri so opozorili na dogodke preteklega leta. Urejevali so cesto skozi vas, sanirali most v Podolševi, na številnih »punktih« postavili avtomate za suhomesne in mlečne izdelke. V vremenski napovedi so obdelali kvaliteto asfalta, vetrolom in izpad električne energije.


K ZDRAVNIKU IN OD GOSTILNE DO GOSTILNE


Proti smrtonosnemu virusu uporabljajo »katuroc«, ki v omejenih količinah vse pozdravi. Zdravnik pri njih nima lahkega dela, ker ga okupirajo ljudje z različnimi karakterji, navadami in tegobami. V goste so tudi letos prišle zamejske pevke Svit, ki so v pevskem programu pod drobnogled vzele solčavske gostilne, opozorile na prednosti in pomanjkljivosti objektov ter njihove ponudbe.

logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Savinjska cesta 4, 3331 Nazarje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com