banner-728-90
Oglas
menu
JM  JM

Fordova Marlene 1934 500 mercedes replika v Mozirju


Jože Miklavc, 22.5.2020 11:05:00

Zgodba o izjemnem športnem avtomobilu, ki se je dotaknila tudi naših krajev, sega v čas slovite nemško-ameriške filmske dive in pevke Marlene Dietrich (1901-1992), ko je nemški koncern Daimler-Benz izdelal za tiste čase sanjsko športno limuzino. V prvi polovici 20. stoletja je z modelom Marlene postavil meje prestižnega v razredu najbolj mondenih luksuznih vozil. Izdelali so jih le 150 v letih 1934 do1936, eno od njih pa si je omislila slavna svetovna zvezda Dietrichova. Po njej je to vozilo dobilo tudi ekskluzivno ime.


PAVLIN LASTNIK REDKE REPLIKE


Kasneje, v letu 1985, je po osnovni licenci v Severni Dakoti Fordova tovarna izdelovala serijska vozila s Fordovim motorjem »tip 402«, z omejenim številom – 130 replik. Eno takšnih vozil, ki je bilo v Slovenijo pripeljano s Floride, ta čas pa ima svoje mesto v garaži Janeza Pavlina v Mozirju, je morda še edino v dobrem voznem stanju v Evropi. Po besedah lastnika, morda ni več nobenega, zagotovo pa ne takšnega, ki bi imel rezervno kolo nameščeno ob strani, saj je bilo izdelanih prav takšnih le pet.


POLEG LEPEGA VOZILA ŠE ZANIMIVA ZGODBA


Podjetnik Janez Pavlin oziroma zdaj prokurist svojega podjetja Comfort P. J. si je pred nedavnim zaželel športnega starodobnika bolj kot izziv, saj je bila poleg zares lepega vozila tu še zanimiva zgodba. Od tedaj ima »živalco« na štirih kolesih s 5 tisoč kubiki in močjo 100 kW (okrog 145 KM), ki doseže hitrost tudi do 160 km/h, večji del kar v svoji »štalci«.


ŠPORTNI MERCEDES ŠTEJE ŽE 35 LET


Namesto odgovora na vprašanje, kje se je »zaljubil« v športnega mercedesa s Fordovim srcem, ki zdaj šteje že 35 let, nam je raje odprl vrata garaže. Ob ogledu »stroja« je prišlo na dan to, da smo ljudje vedoželjni, da so nas polne oči, ko pa z nakupom in vožnjo potešimo pričakovanja, »pravljični svet« počasi izgine in se soočamo z realnostjo.


STVAR LJUBITELJSTVA IN NOSTALGIJE


Tudi to vozilo terja pri spoštljivih letih vzdrževanje, zelo drago servisiranje, vozi na bencin in ni primerno za vse priložnosti ter funkcije. V teh razmerah je bolj stvar ljubiteljstva in nostalgije, v krogih poznavalcev starodobnikov pa bi dejali, da tudi »šminkerske« ljubezni. Marlene Dietrich je že vedela, kaj ji pritiče za še večjo slavo in svoje užitke, vozilo pa je v tistem času »delila« le še s štirimi originali iz iste serije. Šele kasneje so izdelali še 150 podobnih, od katerih je v voznem stanju le še nekaj deset takšnih.


STRAST POSTOPOMA MINEVA


Pavlinov avto je postal slovenski in evropski rekordni primerek, ki vzbuja skomine in je atrakcija za Mozirje in Zgornjo Savinjsko dolino. A, kot je dejal, po prvem navdušenju strast postopoma mineva, hkrati pa jemlje prostor za bolj praktično vozilo, ki ga pri Pavlinovih še vedno potrebujejo.


MALO PREVOŽENIH KILOMETROV


»Marleno« so uvozili pri Goodtimers classic car v Mariboru, kjer se ukvarjajo z restavriranjem in prodajo starodobnih vozil višjega razreda. Avto ima le 7.300 prevoženih milj, kar je slabih 12 tisoč km. Pavlin je po nakupu prevozil z njim dodatnih 2.400 milj, kar je skupno okrog 15.500 km. Kot zaprta limuzina ali z odprto platneno streho je res pravi ponos dveh svetovnih blagovnih znamk.


SOPROGA PO OPRAVKIH RAJE Z »RENOJEM«


Mašinca z »zverino« pod pokrovom potegne do 160 km/na uro, s hudimi pospeški pa je tudi prekomeren porabnik goriva za sedanje cestne »konje«. Pavlin nam je morda tudi zato namignil, da kremno beli lepotec morda ne bo za večno njegov partner in soprogi Mileni, saj se sama najraje odpravlja po opravkih ter na krajše izlete s svojim malim »renojem« brez nevarnosti, da bi moški navdušenci žvižgali za njo. No, kot za »Marleno«.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com