banner-728-90
Oglas
menu
DŽ  DŽ

Na Okrešlju nekdo kuril tik ob lesenem zavetišču gorskih reševalcev


Nastasja Kotnik, 20.5.2020 19:15:00

Po tem, ko je novembra lani pogorel Frischaufov dom na Okrešlju, pred leti pa tudi zavetišče gorsko-reševalne službe, je te dni s kurjenjem ognja na Okrešlju nekdo spet izzival usodo. Medtem na pogorišču prejšnjega doma že potekajo gradbena dela. Na svojem Facebook profilu je fotografijo že omenjenega kurišča objavil gorski reševalec Danijel Žagar. "Kaj ni dovolj, da sta v zadnjih šestih letih zgoreli dve koči? Ali bomo morali v Sloveniji res vse obdati z ograjo, kamerami in varnostniki?" se je zgroženo in zaskrbljeno spraševal v svoji objavi.

Dogodek je komentiral tudi Brane Povše, predsednik PD Celje Matica, ki skrbi za dom na Okrešlju. To, da je nekdo ogenj kuril samo meter stran od lesenega zavetišča celjskih gorskih reševalcev, je zelo nespametno in nevarno dejanje, pravi.


GRADNJA NOVEGA DOMA ŽE POTEKA


Prostovoljci PD Celje Matica so se sicer že lotili izgradnje novega doma na Okrešlju. Zaradi epidemije novega koronavirusa so se dela pričela nekoliko kasneje kot so sprva načrtovali, zavleklo se je tudi pridobivanje potrebne dokumentacije. Povše ocenjuje, da so v zamudi približno en mesec. Prostovoljci so najprej počistili okolico pogorišča prejšnjega doma ter nato na bližnjem travniku s čudovitim razgledom na Rinke, Mrzlo goro in Planjavo postavili mize in ležalnike iz palet. Predsednik celjskega društva je povedal še, da nastaja tudi nova hiška, ki bo namenjena delavcem na gradbišču, služila pa bo tudi kot začasno bivališče oskrbnika. Pred nekaj dnevi so na Okrešelj s helikopterjem prepeljali delovne stroje.


Društvo je dve leti prej ostalo še brez ene postojanke, Kocbekovega doma na Korošici. Ta je pogorel zaradi napake pri kuhanju ene od obiskovalk.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com