banner-728-90
Oglas
menu
Plačana objava SA-ŠA inkubator  SA-ŠA inkubator

Hackathon »Les je zakon« - tridnevni online dogodek (21. 5. 2020 – 23. 5. 2020)


Ana Anžej, 22.5.2020 11:13:00

Imaš idejo, startup ali podjetje, ki se ukvarja z lesom? Je les material, ki te je od nekdaj privlačil? Prijavi se in osvoji nova znanje ter izkušnje, ki so nujne za uspešen posel. Hackathon je dinamičen in voden dogodek za iskanje novih in razvoj že obstoječih podjetniških idej na področju lesa.


Skozi program bodo predstavljeni primeri dobrih praks, tehnologije in trendi doma ter v tujini. Predvsem pa te bomo opremili z znanjem hitrega razvoja podjetniške ideje po vitki metodi.


Na dogodek se lahko prijaviš kot posameznik z idejo na področju lesa, startup ekipa ali podjetnik, ki je v lesu že odkril potencial. Tridnevni online dogodek, ki vključuje predavanja, delavnice in mentorstvo, je brezplačen, ker je financiran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.


PROGRAM:


ČETRTEK, 21. 5. 2020:
19:00 Štartup večer: Kako ustvariti produkt z dodano vrednostjo?
- Matej Košir, ustanovitelj podjetja Froc
Idejo, da naredi popolnoma prilagodljiv otroški stol, je dobil kmalu po rojstvu svojega prvega otroka, sina Taja. Kako se je to zgodilo? Kot večina idej, se je tudi ta rodila s problemom. Med nakupovanjem primernega otroškega stola za sina, sta z ženo Marušo ugotovila, da na trgu ni drugega stola, kot enakega tistemu, ki sta ga v mladosti uporabljala tudi sama. Porodila se jima je zamisel, da sama zasnujeta zelo praktičen, funkcionalen, prilagodljiv ampak še vedno zelo modern otroški stol za hranjenje. S skupnim sodelovanjem s priznanim oblikovalskim studijem, so razvili in naredili najbolj prilagodljiv otroški stol za hranjenje narejen iz bukovega lesa.


- Alen Viltužnik
Človek odprtega duha, ki je les vzljubil že kot otrok. Že v srednji šoli je razmišljal izven okvirov in prejel nagrado za nalogo – Izdelava erotičnega pohištva.  S svojo družino je kar nekaj let živel na Kanarskih otokih, kjer izdeloval nove produkte iz odpadnega lesa. Danes živi v Savinjski dolini in se ukvarja z lesom: fasade iz starega lesa, brunarice, masivno pohištvo …

PETEK, 22. 5. 2020:
9:00 Predstavitev programa in projekta Startup SAŠA
9:15 »Les je lahko tudi plin ali tekočina«
- dr. Aleš Ugovšek
Predavanje o trendih, inovacijah in novih tehnologijah v lesarstvu
10:00 ABC Startupa
11:00 »Les + nove tehnologije = uspeh«

Predstavitev podjetniških izzivov na področju lesarstva
12:00 Individualno delo z mentorji
17:00 »Aktualni razpisi in vavčerji na področju lesarstva«
- Jure Verhovnik
Digital Inovation HUB Slovenia

SOBOTA, 23. 5. 2020:
9:00 Delavnica »Kako uspešno prodajati na platformi Etsy?«
11:00 Predstavitve rešitev

Ne bodi lesen in se PRIJAVI TUKAJ!


Naročnik objave: MODERADO, Tamara Sotošek s.p., Varpolje 11, 3332 Rečica ob Savinji


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com