banner-728-90
Oglas
menu
PNZ  PNZ

Tožba Združenja ROVO zavržena, začetek gradnje 3. razvojne osi vse bližje


Nastasja Kotnik, 20.5.2020 8:35:00

Upravno sodišče Republike Slovenije je zavrglo tožbo Združenja ROVO iz Novega mesta, s katero je le-to zahtevalo odpravo odločbe Ministrstva za okolje in prostor Republike Slovenije o izdaji gradbenega dovoljenja na odseku načrtovane hitre ceste Velenje–Slovenj Gradec pri Gaberkah. DARS lahko sedaj nadaljuje postopke za začetek gradnje na območju priključka Gaberke, prav tako ni več ogroženo okoljevarstveno soglasje za odsek Velenje–Slovenj Gradec.


ZDRUŽENJE ROVO NI PROCESNO LEGITIMIRANO ZA VLOŽITEV TOŽBE


6. marca letos je Ministrstvo za okolje in prostor Republike Slovenije investitorju družbi DARS izdalo gradbeno dovoljenje za dela na območju priključka Gaberke na severnem delu načrtovane tretje razvojne osi. Združenje ROVO je dan kasneje z namenom blokiranja gradnje vložilo tožbo, ki jo je sedaj Upravno sodišče Republike Slovenije povsem zavrglo. Investitor DARS zagotavlja, da tožbe in pritožbe Združenja ROVO ne vplivajo na pravnomočnost gradbenega dovoljenja za dela na priključku Gaberke, saj združenje ni stranka v postopku. Zato DARS nadaljuje postopke za začetek gradnje na lokaciji Gaberke.


TRETJA RAZVOJNA OS NUJNO POTREBNA


Iz Mestne občine Velenje sporočajo, da si že ves čas prizadevajo za čimprejšnjo izgradnjo nujno potrebne tretje razvojne osi, zato spodbujajo postopke za začetek gradnje. Hitra cesta je po njihovem mnenju nujno potrebna v luči ohranjanja delovnih mest in napredka gospodarskega razvoja Savinjsko-Šaleške regije, pa tudi vse bolj razvijajočega se turizma.

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com