banner-728-90
Oglas
menu
Janez Rihter:  Janez Rihter: "Pričakovali smo, da bo to leto še posebej uspešno." (Fotodokumentacija podjetja Rihter)

30 let podjetja Rihter: montažne hiše od ideje do ključa


Marija Lebar, 19.5.2020 15:05:00

Letos mineva trideset let od ustanovitve podjetja Rihter, ki ima sedež na Ljubnem ob Savinji. Podjetje je prepoznavno po vsej Sloveniji in zunaj meja po gradnji kakovostnih individualnih montažnih hiš. O tem, kakšni so bili začetki poslovanja, kakšne načrte imajo in kako je epidemija novega koronavirusa vplivala na njihovo poslovanje, je za Savinjske novice spregovoril direktor podjetja Janez Rihter.


Ali so ukrepi za zajezitev širjenja bolezni covid-19 znatno vplivali na vaše letošnje poslovanje?


Glede na uspešno prodajo v lanskem in prvih mesecih letošnjega leta smo pričakovali, da bo to leto še posebej uspešno. Žal so se napovedi zaradi covida-19 spremenile. Po trenutnih izračunih so se nam zaradi ukrepov stroški poslovanja povečali za okoli 15 odstotkov. Primorani smo bili upočasniti tudi gradnjo, saj prihaja do zamud z izdajo gradbenih dovoljenj, kar posledično vpliva tudi na obseg našega poslovanja.


V treh desetletjih ste uspeli zgraditi uspešno gospodarsko družbo s prepoznavno blagovno znamko. Kako se je vse skupaj začelo?


Na ustanovitev lastnega podjetja je v tistem času vplivalo več dejavnikov. Neizpolnjenost pri delu v obstoječih službah, želja delati več in bolje in pa možnost postati podjetnik, kar je takrat postajalo tudi vse bolj popularno glede na to, da pred tem zaradi političnega režima to skoraj ni bilo mogoče. Tako smo se pred 30 leti v družini Rihter odločili ustanoviti podjetje in stopiti na samostojno poslovno pot.


Pot do sedanje uspešnosti najbrž ni bila povsem gladka ...


Naše podjetje se je v svoji preteklosti srečevalo in soočalo z mnogimi izzivi in priložnostmi na trgu, zato lahko danes z gotovostjo rečemo, da smo v tem času pridobili številne izkušnje in znanja na vseh področjih našega delovanja. Veliko smo vlagali v tehnološki razvoj in razvoj kadrov, sodelovali z institucijami znanja, aktivno sodelovali pri razvoju trga montažne gradnje in v tem obdobju zgradili prepoznavno blagovno znamko Rihter. Pod to znamko danes zaokrožamo našo celostno storitev reševanja stanovanjskega vprašanja naših strank. Ukvarjamo se vse od idejnih zasnov do kompletne izdelave projektne dokumentacije, s proizvodnjo, montažo in gradnjo stavb na ključ. Na vsa vprašanja in dileme naših kupcev poskušamo najti optimalne rešitve in jim tako ves čas izvedbe projekta stati ob strani. Po končanju gradnje pa lahko našim strankam ponudimo tudi servis in vzdrževanje njihove hiše.


Boste tridesetletnico obeležili na kak poseben način?


Obletnico delovanja podjetja nameravano obeležiti z nekoliko omejeno slavnostno prireditvijo, ki jo načrtujemo za jesen. Upamo, da bodo takrat razmere to dopuščale in da se bomo lahko skupaj poveselili, predvsem pa zahvalili vsem našim partnerjem, še posebej sodelavcem, ki so največ pripomogli k uspešnosti našega podjetja.


Celoten intervju z Janezom Rihterjem lahko preberete v novi številki Savinjskih novic, ki izide v petek, 22. maja.


Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com