banner-728-90
Oglas
menu
Informativni dnevi v srednjih in višjih šolah ter fakultetah  Informativni dnevi v srednjih in višjih šolah ter fakultetah

V petek in soboto bodo informativni dnevi v srednjih in višjih šolah ter fakultetah


11.2.2020 16:14:00

Srednje in višje šole ter fakultete so za konec tedna pripravile informativne dneve, na katerih bodo bodočim dijakom in študentom ponudile čim več koristnih informacij za lažjo odločitev o izbiri izobraževanja. Pri tem jim bodo pomagali kolegi iz dijaške skupnosti in študentskih organizacij. Za bruce je na voljo 18.636 mest, za dijake 23.782.

Predstavitve in spoznavanje novega študijskega okolja ...


Fakultete in tri umetniške akademije ljubljanske univerze za petek in soboto pripravljajo zanimive predstavitve, na katerih bodo bodoči bruci izvedeli vse o študentskem življenju v prestolnici. Pri tem jim bodo z gradivom in brošurami ter številnimi informacijami pomagali starejši kolegi iz ljubljanske študentske organizacije (ŠOU v Ljubljani).

Tudi mariborski študenti se pripravljajo na informativne dni. Študentska organizacija mariborske univerze (ŠOUM) bo bodoče študente pozdravila z informatorji in ključnimi informacijami o študiju ter obštudijskih dejavnostih.

Bodoče primorske študente bodo v sodobno opremljenih predavalnicah nagovorili dekani fakultet skupaj s predstavniki študentov primorske študentske organizacije (ŠOUP) in jim obenem odgovorili na vprašanja v zvezi s študijem, nastanitvijo in podobno.

Novogoriška univerza se bo na informativnih dnevih predstavila s sedmimi študijskimi programi 1. stopnje ter devetimi 2. stopnje. Informativni dnevi za obe stopnji bodo potekali v prostorih univerze v dvorcu Lanthieri v Vipavi, v Novi Gorici (Rožna Dolina) in Ajdovščini ter na različnih lokacijah v Ljubljani.

Dan odprtih vrat študentskih in dijaških domov


V okviru tokratnih informativnih dni bodo na univerzah tudi dnevi odprtih vrat študentskih domov, kjer bodo stanovalci bodočim študentom predstavili utrip študentskega življenja in jih povabili na voden ogled študentskih naselij. Dan odprtih vrat bo v petek na sedežu študentskih domov univerz.

Prav tako bo dan odprtih vrat dijaških domov, ki so sicer namenjeni dijakom, a tudi študentom višjih šol, ki zaradi študija na oddaljeni šoli začasno bivajo zunaj domačega okolja. V dijaških domovih je za prihodnje šolsko leto za novince sicer predvidenih skupaj 2159 mest, lani jih je bilo 2037. Rok za prijavo v dijaški dom pa je 2. april.

Po navedbah pristojnega ministrstva osnovno šolo letos zaključuje 18.053 učencev, kar je 369 več kot lani, kandidirali pa bodo lahko na skupno 23.782 vpisnih mest na srednjih šolah, lani 23.756.

Za študente višjih šol je v naslednjem študijskem letu na voljo 11.664 mest, za študente univerzitetnega izobraževanja pa 18.636 mest.


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Savinjska cesta 4, 3331 Nazarje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com