banner-728-90
Oglas
menu
Fotografija je simbolična. (Foto: Freepik.com)  Fotografija je simbolična. (Foto: Freepik.com)

Epidemija v Sloveniji preklicana, nekateri omejitveni ukrepi ostajajo


Tatiana Golob, 15.5.2020 10:02:00

Vlada je na dopisni seji preklicala epidemijo, ki je bila razglašena 12. marca, in tudi odpravila karanteno ob prehodih meje, razen za osebe iz tretjih držav z izjemami. Ker pa nevarnost širjenja novega koronavirusa še vedno ostaja, ostajajo v veljavi še naprej vsi nepreklicani ukrepi.


KONEC MAJA SE IZTEČEJO NEKATERE DRŽAVNE POMOČI


Če vlada epidemije ne bi preklicala, bi se izvajanje interventne zakonodaje, vključno z državnimi pomočmi, podaljšalo za 30 dni oziroma do konca junija. S formalnim preklicem epidemije tako država samozaposlenim ne bo več izplačevala temeljnega mesečnega prihodka, delodajalcem pa ne bo več subvencionirala začasnega čakanja na delo in plačevala (dela) prispevkov.


OD PONEDELJKA DALJE DOVOLJENA ŠPORTNA VZGOJA OTROK IN MLADINE


Od ponedeljka dalje bo sicer spet dovoljena prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, izvajanje javnoveljavnih programov usposabljanj za strokovno delo v športu, uporaba športnih objektov in površin za šport v naravi v okviru vzgojno-izobraževalnih zavodov.


ODPIRAJO SE VRATA VSEH TRGOVIN, UKINJAJO SE ČASOVNE OMEJITVE ZA RANLJIVE SKUPINE


Odpirajo se vrata vseh trgovin, gostinci bodo lahko stregli tudi v notranjih prostorih. Prodajalne, razen bencinskih servisov in lekarn, ob nedeljah in dela prostih dnevih ostajajo zaprte. Ohranja se minimalni obratovalni čas prodajaln z živili, in sicer od najmanj 8. do vsaj 18. ure. Časovne omejitve za ranljive skupine prenehajo veljati.


NASTANITVENI OBRATI Z VEČ KOT 30 SOBAMI OSTAJAJO ZAPRTI


S 23. majem bodo dovoljeni tudi profesionalni športi in športna rekreacija, kar pomeni, da se takrat odprejo tudi telovadnice. Še vedno pa je prepovedano delovanje velnes in fitnes centrov, bazenov in vodnih dejavnosti, diskotek in nočnih klubov ter nastanitvenih obratov nad 30 sob in nastanitvenih obratov za potrebe zdraviliškega turizma.


Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com