banner-728-90
Oglas
menu
Mozirska koča (Foto: Golte.si)  Mozirska koča (Foto: Golte.si)

Planinske koče znova obratujejo, a z omejitvami


Tatiana Golob, 14.5.2020 15:24:00

Ljubitelji planin so se razveselili novice, da so tudi planinske postojanke lahko znova začele z obratovanjem. A določene omejitve zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa so še vedno tu, opozarjajo na Planinski zvezi Slovenije.


STREŽBA ZAENKRAT LE ZUNAJ KOČ


Z delno sprostitvijo opravljanja gostinske dejavnosti s 4. majem so tudi planinske koče lahko začele s strežbo zunaj stavb. Tako so zaživele številne koče v zgornjesavinjskih planinah. Lepo vreme v minulem vikendu je k obisku privabilo številne pohodnike. Ti so ob obisku koč morali upoštevati določene omejitve, kajti zadrževanje in prenočevanje v kočah še ni dovoljeno, upravljavci koč pa morajo zagotoviti posamično uporabo sanitarij. Tudi uporaba igral, ki so del ponudbe nekaterih koč, še ni dovoljena.


PLANINCI NAJ PREVERIJO ODPIRALNI ČAS


O trenutnem režimu poslovanja koč odločajo skrbniki koč, zato je priporočljivo, da planinci pred odhodom v planine preverijo odpiralni čas in hkrati upoštevajo vremenske razmere. Ker zadrževanje v kočah ni dovoljeno, so lahko le-te po presoji skrbnika v primeru slabega vremena tudi zaprte. Pri načrtovanju zahtevnejših tur je še posebej odgovorno, da planinci to vzamejo v obzir in tako poskrbijo za svojo varnost.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com