banner-728-90
Oglas
menu
Logarska dolina je v tem času idealna destinacija za kolesarjenje. (Foto: Igor Solar)  Logarska dolina je v tem času idealna destinacija za kolesarjenje. (Foto: Igor Solar)

Turisti v Logarski dolini dobrodošli ob upoštevanju priporočil


Marija Lebar, 14.5.2020 12:04:00

Odprava omejitve gibanja znotraj občin ponovno omogoča obisk naravnih in drugih znamenitosti, kar znova postavlja Logarsko dolino med bolj zaželene destinacije na Slovenskem. Občina Solčava, ki preko svojega režijskega obrata upravlja s tem krajinskim parkom, prijazno vabi obiskovalce, ob tem pa prosi za upoštevanje splošnih priporočil za omejevanje širjenja novega koronavirusa.


VSTOPNINA KOT PRISPEVEK K DOSEGANJU TRAJNOSTNIH CILJEV


»Obiskovalce krajinskega parka Logarska dolina tudi letos nagovarjamo, da s plačilom vstopnine kot družbeno in okoljsko ozaveščeni posamezniki prispevajo k uresničevanju široko in trajnostno zastavljenih ciljev, ki jim je zavezana občina in ki jih domačini v sožitju živijo že stoletja,« pravi solčavska županja Katarina Prelesnik.


IZ VSTOPNINE BODO FINANCIRALI TUDI SANACIJO PEŠPOTI


Prispevki obiskovalcev se v celoti porabijo za varstvo in urejanje naravne ter kulturne dediščine, urejanje in vzdrževanje javne komunalne ter turistične infrastrukture in delovanje informacijsko nadzorne službe. Prav tako iz tega vira sofinancirajo izvajanje programov trajnostnega razvoja Solčavskega ter okolju prijaznega obiskovanja parka in širjenja okoljske zavesti, na kar so kot zelena destinacija še posebej pozorni. Iz tega finančnega vira bodo letos uredili pešpot po Logarski dolini, ki so jo dodobra načele minule vremenske ujme. Pot je sicer v tem času v celoti prehodna.


SEZONSKA VSTOPNICA ZA VEČKRATNE OBISKOVALCE


Vstopnino se, tako kot do sedaj, plača pri vstopu v krajinski park. Planinci, ki vstopajo do 8. ure zjutraj, udeleženci dogodkov pri ponudnikih znotraj parka in invalidi imajo brezplačen vstop. Za obiskovalce, ki bodo dolino z avtom obiskali več kot dvakrat, so pripravili ugodnost – nakup sezonske karte. Poleg tega so v načrt sezonskega pobiranja vstopnine vključene nekatere ugodnosti in popusti za domačine, društva z območja regije SAŠA in organizatorje izletov iz sosednjih občin.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com