banner-728-90
Oglas
menu
Irena Budna  Irena Budna

Strokovni delavci nazarskega vrtca v pomoč staršem


Tatiana Golob, 10.5.2020 11:00:00

V mesecu marcu, ko je bila razglašena epidemija novega koronavirusa, so se zaprli tudi vrtci in starši so dobesedno čez noč ostali brez varstva za svoje otroke. »V času, ko smo doma zaradi vladnih ukrepov, nikakor ne počivamo, med drugim so naše sodelavke, ki so imele to možnost, prostovoljno šivale zaščitne maske, ki smo jih občani s strani občine dobili brezplačno na dom. Zato je kmalu po razglasitvi epidemije složno padla tudi ideja, da bi lahko strokovni delavci v pomoč staršem, le-tem preko e-asistenta pošiljali dejavnosti in zaposlitve, ki bi se jih po želji lahko posluževali pri zaposlitvi svojih najmlajših,« je povedala ena od strokovnih delavk v vrtcu Nazarje Irena Budna.


USTANOVILI FACEBOOK SKUPINO VRTEC NAZARJE IN ŠMARTNO OB DRETI


»Glede na to, da večina staršev uporablja tudi družabna omrežja, smo se na družabnem omrežju Facebook odločili ustanoviti skupino z naslovom Vrtec Nazarje in Šmartno ob Dreti, ki je namenjena strokovnim delavcem vrtca in staršem otrok, ki obiskujejo vrtec Nazarje in podružnico Šmartno ob Dreti. Starši so tovrstno komunikacijo pozdravili, jo redno spremljajo, v skupini pa poleg idej, pravljic, pesmic in dejavnosti za zaposlitve najmlajših, ki jih objavljamo vzgojitelji, lahko tudi sami starši dodajo kakšno svojo idejo, dejavnost, ki so jo izvedli doma, lahko pa samo pozdravijo ali objavijo kakšno sliko, kako otroci preživljajo čas v samoizolaciji,« je pojasnila Budnova in dodala:


VRTEC POGREŠAJO VSI – VZGOJITELJI, OTROCI IN STARŠI


»Naše mnenje je, da je stik s starši potrebno vzdrževati tudi v nepredvidljivih situacijah, kot je ta, v kateri smo se znašli še pred začetkom pomladi. Verjamemo, da ne pogrešamo vrtca in dela z otroki samo vzgojitelji, temveč da le-tega pogrešajo tudi najmlajši in ne zgolj starši, ki nujno potrebujejo varstvo zaradi služb. Socialni stiki, druženje z vrstniki, urjenje vseh vrst spretnosti, učenje skozi igro in še veliko drugih dejavnikov močno vplivajo na razvoj otroka in zato je še kako pomembno, da otrokom ponovno odpremo svoja vrata in stopimo na novo pot raziskovanja sveta okrog sebe v okvirih, ki nam bodo po epidemiji omogočena.«


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com