banner-728-90
Oglas
menu

Knjižnice odpirajo vrata, vendar z omejitvami in zaščitnimi ukrepi


Roman Mežnar, 8.5.2020 10:38:00

V ponedeljek bo Osrednja knjižnica Mozirje odprla vrata vseh krajevnih knjižnic z izjemo gornjegrajske. Delovni čas knjižnic bo enak kot pred zaprtjem zaradi epidemije novega koronavirusa, vendar poslovanje še nekaj časa ne bo takšno, kot smo ga bili vajeni prej, in bo potekalo v skladu z določenimi omejitvami in zaščitnimi ukrepi.

V ČASU ZAPRTJA IZPOSOJA GRADIV NA PRILAGOJEN NAČIN

Osrednja knjižnica Mozirje je zaprla vrata vseh krajevnih enot 16. marca, kasneje pa so uporabnikom omogočili izposojo knjižničnega gradiva na prilagojen način. Omogočen je bil tudi dostop do virtualne knjižnice. Konec aprila so uvedli še storitev izposoje knjižničnega gradiva po predhodnem telefonskem naročilu.

GORNJEGRAJSKA KNJIŽNICA OSTAJA ZAPRTA

Od ponedeljka dalje bo spet mogoč obisk vseh krajevnih knjižnic, edina izjema bo knjižnica v Gornjem Gradu, ki se nahaja v prostorih centra starejših. Tam še vedno veljajo strogi omejevalni ukrepi, zato ta knjižnica ostaja zaprta.

IZPOSOJA PO PREDHODNEM NAROČILU

Odpiranje knjižnic bo potekalo po fazah. V prvi fazi bo mogoče vrniti knjižnično gradivo in si izposoditi naročene knjige. Knjige bo potrebno predhodno naročiti s telefonskim klicem v knjižnico, v katalogu COBISS+ ali preko elektronske pošte knjiznica.mozirje@moz.sik.si, prevzeti pa jih bo mogoče pri izposojevalnem pultu. 

VRNJENO GRADIVO V SEDEMDNEVNO "KARANTENO"

Po priporočilu Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) naj bi izposojeno gradivo doma pred uporabo odležalo vsaj tri dni. V knjižnici se bo izposojeno gradivo vračalo na za to določeno mesto pri izposojevalnem pultu. Vrnjeno gradivo bo nato zadržano v sedemdnevni »karanteni«, preden bo ponovno šlo v izposojo. Zamudnine za izposojeno gradivo do konca maja ni, zato z vračanjem ne treba hiteti. Izposoja igrač, revij in časopisov v tej fazi ne bo mogoča.

VARNOSTNI UKREPI OB OBISKU KNJIŽNICE

Ob obisku knjižnice bo potrebno upoštevati določene varnostne ukrepe, saj bo število obiskovalcev omejeno glede na velikost knjižnice. Vstopalo se bo posamično in skrbeti bo treba za ustrezno varnostno razdaljo. Med obiskom knjižnice bo potrebno nositi zaščitno masko. Prosto gibanje v prostorih knjižnice ne bo mogoče, prav tako ne bo mogoča uporaba računalnikov in čitalnice.

 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com