banner-728-90
Oglas
menu
Na krvodajalskih akcijah je poskrbljeno tako za varno okolje kot za varen odvzem krvi. (Foto: OZRK Sevnica)  Na krvodajalskih akcijah je poskrbljeno tako za varno okolje kot za varen odvzem krvi. (Foto: OZRK Sevnica)

Krvodajalska akcija v Lučah uspela nad pričakovanji


Tatiana Golob, 6.5.2020 16:25:00

Rdeči križ Slovenije že ves čas trajanja epidemije novega koronavirusa opozarja, da potrebe po krvi ostajajo, zato še naprej organizirajo krvodajalske akcije. Območno združenje Rdečega križa (OZRK) Zgornje Savinjske doline je skupaj s transfuzijskim oddelkom Bolnišnice Celje prvo krvodajalsko akcijo v času omejitvenih ukrepov organiziralo v Lučah.

ORGANIZATORJI ZELO ZADOVOLJNI Z ODZIVOM

Kot je povedala sekretarka OZRK Ilka Kramer Marolt, se je vabilu odzvalo 73 krvodajalcev: »Z odzivom smo zelo zadovoljni. Vsi vabljeni krvodajalci, z izjemo dveh, so se odzvali v skladu z navodili in poklicali na določeno telefonsko številko. Nato so bili naročeni na odvzem krvi ob določeni uri, dogovorjenega časa so se tudi držali, tako da je vse potekalo v skladu z varnostnimi ukrepi.«

KRVODAJALCI VABLJENI GLEDE NA POTREBE PO DOLOČENI KRVNI SKUPINI

Krvodajalci so bili vabljeni glede na potrebe po določeni krvni skupini. Maroltova je poudarila, da je takšen način dela nov, zato je bilo in bo še potrebno nekaj usklajevanja. Omenjena telefonska številka je bila namreč zelo zasedena, a so krvodajalci vztrajali, kar je vredno pohvale. Transfuzijski oddelek je imel tokrat odprto le eno telefonsko linijo, pogovor z vsakim klicateljem pa je zaradi pridobitve potrebnih podatkov trajal malce več časa.

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com