banner-728-90
Oglas
menu
Anja in Karel Završnik kažeta ljudem, kako skrbeti za zdravje živali na okolju prijazen način. (Foto: osebni arhiv)  Anja in Karel Završnik kažeta ljudem, kako skrbeti za zdravje živali na okolju prijazen način. (Foto: osebni arhiv)

Mlada podjetnika iz Mozirja z okolju prijazno trgovino za kosmatince


Štefka Sem, 6.5.2020 6:00:00

Anja in Karel Završnik sta mlada podjetnika z Brezja pri Mozirju. Že kot študenta sta s pomočjo Anjinega očeta v Celju odprla okolju prijazno trgovino za male živali. Po treh letih sta se odločila, da fizično trgovino zapreta in se posvetita izključno uvozu in distribuciji ekološke hrane ter izdelkov za male živali po Sloveniji in prodaji prek spleta.


OGLJIČNI ODTIS POVOD ZA SKUPNO PODJETNIŠKO POT


Oba sta ljubitelja narave, rada kolesarita in planinarita. Doma imata kužka in tri muce, z družino pa čas najraje preživljajo v naravi. Že od nekdaj se zavedata, kako pomembno je puščati čim manjši ogljični odtis, in to je bil tudi povod za skupno podjetniško pot.


POVPRAŠEVANJE PO EKOLOŠKIH IZDELKIH RASTE


Eko Brlog je trgovina za male živali, ki nudi izključno ekološke izdelke. Anja in Karel se trudita, da so izdelki, ki jih imajo v ponudbi, čim bolj naravni, čim bolj prijazni do zdravja živali, ljudi in okolja ter da imajo čim manjši ogljični odtis. Večinoma delata z drugimi podjetji, specializiranimi trgovinami za male živali, in veterinarskimi postajami in z zadovoljstvom ugotavljata, da se je povpraševanje po ekoloških izdelkih v zadnjih letih povečalo. Izdelke končnim strankam ponujata preko spletne trgovine.


VETERINARKA, KI RADA SVETUJE 


Anjo, ki je po poklicu veterinarka, po študiju ni pritegnilo delo v ambulanti. Bolj jo je zanimala preventiva in zdrava prehrana ter življenjski slog živali. Stranke se nanjo pogosto obrnejo po nasvet in ker rada pomaga ljudem ter ji obenem manjka stika z živalmi, razmišlja, da se bo z živalmi začela ukvarjati na nekoliko drugačen način.


VELIKO SVOBODE PRI OBLIKOVANJU DELOVNIKA


Sedanja organizacija dela Anji in Karlu omogoča veliko svobode pri oblikovanju delovnika in več možnosti za aktivno preživljanje časa s sinovoma. Štiriletni Maks in dvoletni Arne sta dopoldan v vrtcu, v tem času starša uredita kar največ poslovnih obveznosti, popoldneve so najraje skupaj na prostem.


V SODELOVANJU S STROKOVNJAKI PRIPRAVILA VIDEO IN ZVOČNE NASVETE


Včasih delata skupaj, včasih si delo razdelita. Anja ureja dokumentacijo in skrbi za naročila, Karel je odgovoren za skladiščenje in dostavo. V času, ko smo zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa veliko doma, sta k sodelovanju povabila različne strokovnjake s področja oskrbe malih živali in z njimi pripravila video ter zvočne posnetke s praktičnimi nasveti.


ZDRAVA HRANA, NARAVNI IZDELKI, KOMISIJSKA PRODAJA


Med artikli, ki jih ponuja Eko Brlog, so kakovostna in zdrava hrana za male živali, biorazgradljive vrečke za iztrebke in igrače ter oprema iz naravnih materialov, kot so guma, konoplja, biokompozit (razgradljiv nadomestek plastike), izdelki iz recikliranih plastenk … V ponudbi so tudi naravni izdelki za nego živali brez kemikalij. Preko spletne trgovine Završnikova spodbujata ponovno uporabo, zato nudita edinstveno možnost komisijske prodaje izdelkov za pse in mačke.


OZAVEŠČANJE V KORIST ŽIVALI IN OKOLJA


Pomemben del njunega delovanja predstavlja ozaveščanje strank. Ljudem želita pokazati, kako skrbeti za zdravje živali na okolju prijazen način, s čim manj odpadki. Takšne vsebine Anja z veseljem pripravlja za skrbnike živali z željo, da bi sprejemali odgovorne in etične odločitve pri potrošnji.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com