banner-728-90
Oglas
menu
Tamara Kadliček:  Tamara Kadliček: "Kaj drugega, kot da se na nove pogoje navadimo, nam ne preostane." (Foto: Grega Ermenc)

Zahtevni pogoji dela za frizerje, a še vedno boljši kot čakanje doma


Tatiana Golob, 5.5.2020 19:10:00

S prvim delovnim dnem v mesecu maju so se znova odprli frizerski saloni. Naval nanje se je v obliki naročil začel že pred prvomajskimi prazniki, večina frizerjev ima prva dva do tri tedne v maju polne termine. Toda njihovo delo je sedaj precej drugačno kot prej.


RAZKUŽEVANJE, DISTANCA, ZAŠČITA ...


Pred vstopom v salon si mora vsaka stranka razkužiti roke. V salonu je potrebno držati razdaljo dveh metrov, kar je ponekod zaradi dimenzij prostora kar izziv. Spodnji limit je 15 kvadratnih metrov na stranko in frizerja. V salonu mora biti zagotovljena varnost na način, da frizerji nosijo vizirje ali zaščitna očala ter zaščitne maske, stranke pa morajo nositi maske.


MASKE OBVEZNE, REVIJE PREPOVEDANE


Za tiste stranke, ki pridejo na barvanje, je priporočljivo, da imajo s sabo rezervno masko, ker obstaja možnost, da se maska umaže. Listanja revij ni, ker so slednje v salonih zaradi preprečitve širjenja morebitnih okužb prepovedane, manj je tudi priljubljenega klepetanja. Frizerji morajo vse površine in orodje, ki ga uporabljajo, redno razkuževati.


ZAŠČITNA OČALA SE ROSIJO, MOTEČI TRAKOVI OKROG UŠES


»Težav pri delu je kar nekaj,« po dveh dneh dela v novih pogojih ugotavlja Tamara Kadliček, ki ima frizerski salon v centru Nazarij. »Zaščitna očala se rada rosijo, zoprno pa je tudi striženje okoli ušes zaradi trakov zaščitnih mask. Toda kaj drugega, kot da se na nove pogoje navadimo, nam ne preostane. Že to, da lahko spet delamo in da se srečujemo z našimi strankami, je v primerjavi s čakanjem doma pozitivna sprememba.«


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com