banner-728-90
Oglas
menu
Freepik.com  Freepik.com

Vlada potrdila odprtje vrtcev in delno odprtje šol


Tatiana Golob, 4.5.2020 6:00:00

Čez dva tedna – v ponedeljek, 18. maja - bodo svoja vrata znova odprli vrtci, v šolske klopi pa bodo znova sedli učenci prve triade in dijaki zadnjih letnikov srednjih šol, teden dni kasneje jim bodo sledili še devetošolci. Kot je za POP TV povedala ministrica za izobraževanje znanost in šport Simona Kustec, je vlada potrdila predlog njihovega ministrstva, tako da ovir za ponovno odprtje ni več.


PONOVNO SE ODPIRAJO TUDI GLASBENE ŠOLE


Vrtci se odpirajo predvsem zaradi težav z varstvom otrok, saj se starši v vse večjem številu vračajo na svoja delovna mesta, podoben je tudi razlog za odprtje prvih treh razredov osnovne šole. Vrata bodo odprli tudi zavodi za otroke s posebnimi potrebami, v šolo bodo poklicani učenci, ki morajo popraviti negativne ocene. Ponovno se bodo odprle glasbene šole, slušateljem zadnjih letnikov šolskih programov pod okriljem ljudskih univerz bo omogočen zaključek izobraževanja.


V NOVEM ŠOLSKEM LETU KOMBINACIJA UČENJA NA DALJAVO IN POUKA V RAZREDU


Ministrica Simona Kustec je še napovedala, da bodo našli ustrezno rešitev za dijake triletnih poklicnih šol, ki so bili večino leta na praksi, sedaj pa bi morali na zaključne izpite. V primeru, da epidemija do začetka septembra ne bo preklicana, je najbolj verjetno, da se bo pouk v novem šolskem letu 2020/2021 začel kot kombinacija učenja na daljavo in pouka v razredu.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com