banner-728-90
Oglas
menu
Policija.si  Policija.si

Pred 20 leti policija v Ljubiji pokončala dvojnega morilca


Tatiana Golob, 2.5.2020 15:24:00

V dneh med 26. in 29. aprilom 2000 so bili policisti obveščeni o vlomih v vikende in zapuščene stanovanjske hiše na območju Dobrovelj, Mozirskega gaja, Radegunde in Šmihela. Iz objektov je bila odtujena samo hrana, storilec pa je vlome izkoriščal tudi za menjavo obleke. Policisti so vlome povezali z neznanim storilcem, ki so ga sumili storitve dvojnega umora v Belih Vodah.

IZ MOZIRJA NA VELIKO PLANINO IN NAZAJ

V naslednjih dneh so se podobna kazniva dejanja dogajala na območju Velike planine, zato so policisti domnevali, da se neznana oseba zadržuje tam. 5. maja so se vlomi v vikende in odtujitve prevoznih sredstev zopet pojavile na širšem območju Mozirja, zato so policisti predvidevali, da se je iskana oseba izmuznila iz obroča na Veliki planini. Domneva se je potrdila, ko je bil 6. maja v jutranjih urah opažen ukraden osebni avto zastava 750 v bližini Mozirskega gaja.

UKRADEL KOLO IN SE ODPELJAL

Iskani neznanec je prišel do bencinskega servisa v Ljubiji, kjer je odtujil kolo in z njim odpeljal proti Belim Vodam. Okrog poldneva se je zadrževal v naselju Kolovrat, kjer ga je okoli 15. ure opazila lastnica enega od tamkajšnjih vikendov in takoj obvestila policiste, ki so izvajali iskanje na tem območju. Stekla je bliskovita akcija.


KrajStreljanja
Pogled na vikend, kjer je bil opažen morilec. (Foto: Benjamin Kanjir)

UBIL POLICIJSKEGA PSA, POBEGNITI PA MU NI USPELO

Policisti so neznanca obkolili in proti njemu spustili službenega psa pasme rotvajler. Neznanec je psa nemudoma pokosil s kroglami iz puške znamke kalašnikov in začel bežati, med begom pa se je večkrat obrnil in ustrelil proti policistoma, ki sta mu sledila. Nato sta strelno orožje uporabila tudi policista in ga smrtno ranila. Kasnejši pregled orožja, najdene sledi in prstni odtisi so potrdili sume, da je šlo za osebo, ki je zagrešila dvojni umor v Belih Vodah in ostala kazniva dejanja, ki so ji bila pripisana, s pomočjo hrvaške policije pa je bilo ugotovljeno, da je šlo za 27-letnega Fadila Bajrektarevića iz BiH, vojnega veterana in starega znanca tamkajšnje policije.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com