banner-728-90
Oglas
menu
Freepik.com  Freepik.com

V gostinskih lokalih za isto mizo le člani istega gospodinjstva


Tatiana Golob, 2.5.2020 8:00:00

S ponedeljkom bo zaživela strežba na terasah in vrtovih gostinskih lokalov, a je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) v zvezi s tem predpisal kar nekaj omejitev. Na terasah in letnih vrtovih bodo morale biti mize razporejene tako, da bo med posameznimi gosti najmanj meter in pol razdalje. Izvajalci storitev naj bi omejili število gostov za enim omizjem, za posamezno mizo pa lahko sedijo le člani istega gospodinjstva.

SAMOPOSTREŽBA PREPOVEDANA

Samopostrežni načini postrežbe, kot so solatni bar in košarice kruha za več gostov, ali mesta, kjer bi si gosti lahko sami postregli živila, niso dovoljeni. Čist jedilni pribor mora strežno osebje gostom dostaviti na način, ki onemogoča stik in morebitno onesnaženje. Primeren način je zaprta vrečka s priborom za enega človeka.

ČIŠČENJE IN RAZKUŽEVANJE SANITARIJ VSAKO URO

NIJZ poudarja, da morajo obiskovalci gostinskih lokalov, ko uporabijo sanitarije oziroma vstopijo v drug zaprti prostor, uporabiti zaščitno masko ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega predela. Izvajalci gostinskih storitev morajo sanitarije čistiti in razkužiti najmanj vsako uro.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com