banner-728-90
Oglas
menu
Damjan Žvipelj  Damjan Žvipelj

Namesto tradicionalne budnice bodo gasilci predvajali koračnice


Tatiana Golob, 30.4.2020 23:04:00

Zveza slovenskih godb (ZSG) je na Gasilsko zvezo Slovenije (GZS) naslovila pobudo za pomoč pri izvedbi letošnjih prvomajskih budnic, saj se slednje zaradi epidemije covid-19 prvič v dolgoletni zgodovini delovanja mnogih orkestrov ne bodo izvajale v tradicionalni obliki. Upravni odbor GZS je pobudo ZSG podprl in gasilskim društvom poslal navodila za izvedbo budnice 2020.

Gasilsko vozilo prične svojo vožnjo s predvajanjem budnice 1. maja ob 6. uri izpred matičnega gasilskega doma. Vožnja s predvajanjem glasbe naj bi trajala nekje do 8. ure, v tem času pa voznik gasilskega vozila predvaja koračnice in posnetek nagovora, ki so ga pripravili v ZSG. Če se tako dogovorita orkester in gasilsko društvo, se lahko za gasilskim vozilom vozi vozilo s predstavnikom godbe iz območja, kjer se odvija budnica. Po napovedih lahko gasilsko budnico pričakujejo tudi občani nekaterih zgornjesavinjskih občin.

Namesto budnice »v živo« je Godba Zgornje Savinjske doline pripravila virtualno budnico in posnetek objavila na portalu YouTube. Za avdio in video produkcijo je poskrbel Damjan Žvipelj (KUD MIX Ljubno ob Savinji): https://youtu.be/-EmodLZC0o8


Budnica1Maj2020

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com