banner-728-90
Oglas
menu
Rekreacija.si  Rekreacija.si

Gibanje med občinami je spet dovoljeno


Tatiana Golob, 30.4.2020 10:56:00

Gibanje med občinami je spet dovoljeno, občine pa imajo še vedno možnost, da omejijo dostop do svojih površin. Zbiranje ljudi do nadaljnjega ostaja prepovedano, šole in vrtci pa se začnejo odpirati 18. maja.


SPREJET NAČRT VZPOSTAVLJANJA PROSTEGA GIBANJA IN ZAGONA DEJAVNOSTI


Vlada je na podlagi predlogov zdravstvenih strokovnjakov sprejela načrt ponovnega vzpostavljanja prostega gibanja in zagona več dejavnosti. Nekateri datumi v omenjenem načrtu so fiksni, drugi pa zgolj okvirni. Vlada je pri odločitvi za sproščanje ukrepov upoštevala ugodne epidemiološke trende in tudi nacionalno raziskavo o razširjenosti covida-19. Od 3.000 povabljenih je doslej povabilo sprejelo 1.364 ljudi, danes pa je še zadnji dan za sprejem povabila.


VSE MNOŽIČNE PRIREDITVE OSTAJAJO PREPOVEDANE


»Ob tej pomembni etapni zmagi v boju z epidemijo se predvsem zahvaljujem vam, spoštovani rojaki, ki ste z upoštevanjem navodil in omejitev preprečili širjenje virusa. Slovenija je tako po vaši zaslugi med vsemi sosedami žariščne države Italije najuspešnejša. Še bistveno bolj pomembno pa je, da ste s svojim odgovornim ravnanjem preprečili na stotine smrti kot posledico covida-19 in zlom zdravstvenega sistema,« je ob tej priložnosti dejal predsednik vlade Janez Janša in dodal, da zborovanja in druge množične prireditve ter velika športna tekmovanja najverjetneje ne bodo možna, dokler ne bomo imeli cepiva ali zdravila za covid-19.


VEČINA UČENCEV IN DIJAKOV BO ŠOLSKO LETO ZAKLJUČILA S POUKOM NA DALJAVO


Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je napovedala, da se bodo šole in vrtci začeli ponovno odpirati v ponedeljek, 18. maja: »Najprej bomo zagotovili pogoje za odprtje vrtcev in prve triade v osnovnih šolah ter tudi za vse zaključne letnike v srednjih šolah - tiste, ki imajo pred seboj še zaključne izpite in maturo. Nato bodo sledili še učenci 9. razredov osnovne šole, da tudi oni na nek običajen način zaključijo svoje osnovno šolanje.« Za preostale učence se bo šolsko leto končalo s poukom na daljavo.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com