banner-728-90
Oglas
menu
Novice.si  Novice.si

Celjana ropala bencinske črpalke, pošte in lokale


Tatiana Golob, 29.4.2020 15:49:00

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da sta Celjana, eden od njiju je nekdanji policist, osumljena 15 ropov pošt in bencinskih servisov ter enega gostinskega lokala. Sredi januarja so ju policisti ujeli po ropu bencinskega servisa v Celju. S kazensko ovadbo zaradi suma storitve štirih ropov, poleg že omenjenega še ropov pošt na Vranskem in na Teharjah ter ropa bencinskega servisa v Šempetru, so ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ta pa je zanju odredil pripor.


TARČE BENCINSKI SERVISI, POŠTE, GOSTINSKI LOKAL …


Njune tarče so bili bencinski servisi v Ljubljani, Mariboru, Celju, Štorah in Dramljah, novembra in decembra 2018 pa tudi pošti v Celju in Velenju. Sredi januarja lani sta se lotila pošte in nato maja še bencinskega servisa v Mariboru, avgusta lani pa gostinskega lokala v Celju in septembra še enega bencinskega servisa na območju Celja.


DENAR IZSILILA Z GROŽNJAMI


»Vse kaže, da sta se osumljena izjemno dobro pripravila na izvrševanje kaznivih dejanj, si večkrat podrobno ogledala posamezne lokacije, pri izvršitvi ropov pa razdelila vloge. Večine ropov sta se lotila tik pred zaprtjem ali ravno v času zaprtja, pri tem pa ravnala brezkompromisno in od zaposlenih denar izsilila z grožnjami. Pridobila sta več kot 150 tisoč evrov protipravne premoženjske koristi,« je povedala Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje.


USTAVIL JU JE ŠELE STINGER


Celjana sta tako osumljena 15 kaznivih dejanj ropov, kaznivega dejanja nevarne vožnje v prometu in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi pa je dodatno osumljen 41-letni nekdanji policist, ki je sedel za volanom svojega vozila, s katerim sta s pajdašem poskušala pobegniti po januarskem ropu. Med begom je z divjo vožnjo od Celja do Slovenskih Konjic, kjer so ju ustavili s stingerjem, ogrožal druge udeležence v prometu, med begom pa poškodoval več policijskih vozil ter vozil drugih voznikov.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com