banner-728-90
Oglas
menu
Občina Rečica ob Savinji  Občina Rečica ob Savinji

Odpiranje knjižnic bo potekalo v treh fazah


Tatiana Golob, 29.4.2020 11:24:00

Združenje slovenskih splošnih knjižnic (ZSSK) na svoji spletni strani obvešča uporabnike, da knjižnice kljub odobritvi vlade, da ponovno odprejo vrata, zaenkrat ostajajo zaprte. Na varno odprtje se morajo ustrezno pripraviti in sprejeti zaščitne ukrepe za uporabnike in zaposlene. Uporabnikom bodo na voljo od ponedeljka, 4. maja.


VRAČANJE KNJIŽNIČNEGA GRADIVA LAHKO POMENI ŽARIŠČE OKUŽB


»Odprtje knjižnic je potrebno skrbno pripraviti, saj vračanje gradiva lahko pomeni novo žarišče okužb,« poudarjajo v ZSSK. Predsednica združenja Vesna Horžen je na to dejstvo opozorila tudi v dopisu, ki ga je poslala ministrstvu za kulturo, v katerem pojasnjuje, do bodo knjižnice svoje dejavnosti in posamezne enote odpirale v treh fazah, skladno z navodili o sproščanju različnih omejitev programov in aktivnosti kulturnih zavodov, ki jih bodo pripravile za to pristojne institucije.


ZA PRIPRAVE PRED ODPRTJEM VSAJ TRI DNI ČASA


Knjižnice morajo pred odprtjem ustrezno pripraviti prostore, omogočiti zaščito za zaposlene in uporabnike ter oblikovati posebno organizacijo dela. Za vse priprave morajo imeti pred odprtjem vsaj tri dni časa. V prvi fazi bo predvidoma odprt samo del knjižnice, kjer si uporabniki izposojajo in vračajo gradivo ter poravnajo dolgove.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com