banner-728-90
Oglas
menu
SSK Ljubno BTC  SSK Ljubno BTC

Timi Zajc, vse najboljše za 20. rojstni dan!


Tatiana Golob, 26.4.2020 10:25:00

Danes praznuje 20. rojstni dan smučarski skakalec Timi Zajc, doma iz Hramš v občini Žalec, sicer pa član Smučarsko-skakalnega kluba (SSK) Ljubno BTC. »Rojstni dan bom najverjetneje praznoval kar doma. Morda bomo zakurili žar, spekli čevapčiče in se posladkali s torto, ki se ji moram drugače kar izogibati,« je napovedal Timi. Ker je po kratkem predahu po predčasnem zaključku sezone 2019/2020 že začel z individualno vadbo, mora paziti, da se ne »pregreši« preveč.

ODLIČNI POGOJI ZA TRENING DOMA

Trening mu vzame uro in pol do dve na dan, izvedba doma pa ni problem, ker ima svoj fitnes z vsemi napravami in pripomočki, pred hišo pa travnato igrišče in malo naprej še gozd. Tako ima na voljo vse, kar potrebuje za trening, ker se mu ni treba voziti v Kranj in nazaj, pa dnevno prihrani okrog dve uri časa, ki ju koristno porabi za regeneracijo. »Imam zares super pogoje, takšen način treninga sem si želel že v prejšnjih letih, vendar takrat, žal, ni bilo mogoče,« pravi najuspešnejši član SSK Ljubno BTC.

ZA SPROSTITEV RAČUNALNIŠKE IGRICE, SKOKOV ŠE NE POGREŠA

Kadar ne trenira, pomaga pri opravilih okrog hiše: »Kosim travo, nekaj tudi še zidamo, tako da mi je zelo redko dolgčas.« Za sprostitev Timi rad odigra kakšno računalniško igrico, smučarskih skokov pa, kot pravi, še ne pogreša: »Včasih je bolje biti dlje časa stran od skakalnic, saj se potem z večjim užitkom spet povzpneš na vrh zaletišča.« Kdaj bodo v pripravah na novo sezono na vrsti prvi skoki, se še ne ve. V prejšnjih letih so s treningi na skakalnici običajno začeli v drugi polovici maja, letos pa je začetek odvisen tudi od tega, kdaj bo to dopuščala situacija glede epidemije novega koronavirusa.

V MINULI SEZONI ZELO DOBER, A JE LAHKO ŠE BOLJŠI

Timi je minulo sezono v skupni razvrstitvi svetovnega pokala končal na 14. mestu, v posebnem seštevku smučarskih poletov pa je zaostal le za Avstrijcem Stefanom Kraftom. Zelo dober rezultat, a bi lahko bil še bistveno boljši, če se ne bi sredi sezone pojavila kriza. Ko se je vrnil na lanski model smuči, je znova dosegel nekaj uvrstitev na stopničke in se veselil finalnih tekem, še posebej svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Planici, ki pa je bilo zaradi pandemije Covid-19 odpovedano. »Na srečo so ga preložili na naslednjo sezono, tako da bomo imeli v prihodnji zimi dve tekmovanji v Planici. Držim pesti, da pred navijači, in upam, da bom tudi takrat tako močan na letalnici, kot sem bil letos,« je optimističen Timi Zajc, ki se z današnjem dnem poslavlja od najstništva.


Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com