banner-728-90
Oglas
menu

Letni koncert Godbe Zgornje savinjske doline


Tekst in foto: Benjamin Kanjir, 29.1.2020 14:39:00

Zgornjesavinjski godbeniki pod umetniško taktirko prof. Tomaža Podlesnika so tretjo soboto v januarju pripravili tradicionalni letni koncert. V goste so povabili MePZ Gorenj in baletke Glasbene šole Nazarje.

PRESEŽEN LANSKI REKORD
Nikomur doslej dvorane ni uspelo napolniti tako tesno kot tokrat godbenikom. Slednji so si ime gradili dolga leta, z vajami in odrekanji. Ko so bili že prepričani, da lanskega števila obiskovalcev koncerta ni mogoče preseči, je prišel na vrsto letošnji. Okroglih tisoč jih je prestopilo prag prireditvenega prostora in uživalo v slabih dveh urah dogajanja.

GLASBENI SPREHOD PO EVROPI
Za začetek so godbeniki izvedli Charpentierjevo skladbo Te deum, ki je dvignila že itak razgreto vzdušje. Sledile so skladbe avtorjev iz različnih evropskih dežel. Godbenikom so se tu in tam pridružili pevci MePZ Gorenje, ki je prav tako znam po kvalitetnem nivoju, za katerega skrbi Katja Gruber. Pevcem na odru so se občasno pridružili solisti pod odrom, kot prva Manja Vačovnik. Pridružil se ji je Erik Zavolovšek in nastopil tudi samostojno. Aplavzi so sledili drug za drugim in bili dobrodošla nagrada. Pri nekaterih skladbah se jim je pridružil Erikov brat David na električni kitari. Za posebno popestritev so poskrbele mlade baletke. Na par skladb so zaplesale in pokazale svojo gracioznost, ki jo pilijo z nasveti mentorice Tanje Pečenko.

VODITELJEV STAND UP
Godbeniki v goste vsako leto povabijo drugega voditelja. Dirigent se je tokrat odločil za stand up komika Aleša Novaka. Napovedi je prežel s humorjem, ki so ga obiskovalci glasno pospremili z odobravanjem. Valovi smeha so udarjali ob stene dvorane in se vračali nazaj, prav tako kot napovedovalec.

PODELJENA GALLUSOVA IN ADAMIČEVA PRIZNANJA
Godbeniki so v svoje vrste sprejeli novega člana, dolgoletnim pa podelili priznanja. Vodja mozirske izpostave JSKD Simona Zadravec je podelila Gallusova priznanja za dolgoletno kulturno udejstvovanje, predsednik Zveze slovenskih godb Boris Selko pa priznanja Bojana Adamiča za večletno godbeno udejstvovanje.


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Savinjska cesta 4, 3331 Nazarje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com